Important Current Affairs 4 December 2020
Current Affairs DAILY CURRENT AFFAIRS

Important Current Affairs 4 December 2020

Current Affairs plays an important role in UPSC, SSC, BANK, and Other State Level Government Exams. check the Current Affairs 4 December 2020 and Reading Current Affairs on a daily basis boosts your knowledge and increases the chance of your dream job.

Q 1. union Minister For Minority Affairs Shri Mukhtar Abbas Naqvi announced today that the next “HunarHaat” will be organized at numaish ground, Rampur (Up) from 18th to 27th, December 2020 and Shilp Ground Lukhnow (UP) from 23rd to 31st January 2021 with the theme of ___________?

Ans- Vocal For Local


Q 2. Who is the author of the book titled “Maru Bharat Saru Bharat”

Ans- Ratnasundersuriswarji


Q 3. Sushri Anusuiya Uikey is the current Governer of which state?

Ans – Chhattisgarh


Q 4. RBI asks which bank to halt issue of new credit cards planned activities under digital 2.0?

Ans – HDFC


Q 5. The Bhopal Gas Tragedy had claimed the lives of over 15000 people after deadly gas leaked from the union carbide India limited pesticide plant on the intervening right of December 2 and 3,1984. Which gas was leaked

Ans- Methyl Isocyanate


Q 6. India’s spice king and MDH Masala owner Mahashay Dharampal Gulati passed away, he was conferred with Padma Bhushan Award in which year?

Ans – 2019


Q 7. Former Punjab CM Parkash Singh Badal returns which award over farm laws

Ans- Padma Vibhushan


Q 8. The top 10 best performing police stations for 2020 were selected from India 16671 police stations.Nongpok sekmai Police Station tops list in which state it is located ?

Ans- Manipur


Also Check – Current Affairs 3 December 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *